A është mirë të ndryshoni emrin e qenit tuaj?

May 3, 2020
QENI 01

Nga këndvështrimi njerëzor, një emër i ri është një gjë e madhe! Por qentë nuk janë të dhënë nga koncepti i identitetit ashtu si jemi.

Qenushja juaj nuk do të mendojë, “Unë jam Rover”, dhe ajo nuk është emocionalisht e lidhur me emrin e saj, ajo thjesht e dëgjon atë si një sugjerim për t’ju kushtuar vëmendje. Pra, në thelb çdo emër do të bëjë.

Pse riemërimi nuk është diçka e madhe

Për shkak se koha dhe burimet janë të pakta në shumicën e strehimoreve, qentë shpesh nuk mësojnë “emrat e tyre të strehimit”, veçanërisht nëse nuk ndodhen atje për shumë kohë. Kjo do të thotë që deri në kohën kur e keni sjellë në shtëpi qenushin tuaj, riemërimi i saj (përsëri) nuk do të jetë një gjë e madhe!

Në fakt, në disa situata, ndryshimi i emrit të qenit/qenushes tuaj mund të jetë i dobishëm – për shembull, nëse ajo ishte abuzuar në të kaluarën. «Nëse një qenushe dëgjon emrin e saj dhe ik, do të kishte kuptim ta ndryshoni atë, thotë Shelby Semel, trainer kryesor në Animal Haven Shelter.

Ndryshimi

Ekzistojnë disa mënyra për ta bërë më të lehtë tranzicionin. Mos harroni, qenushja juaj e re tashmë ka pësuar shumë ndryshime në jetën e saj, kështu që gjëja e fundit që dëshironi të bëni është t’i bëjë gjërat edhe më konfuze për të. Para se ta riemërtoni, merrni parasysh këshillat e mëposhtme:

Vendosni për një emër të ri dhe sigurohuni që është i duhuri. Ju nuk dëshironi të kaloni përsëri në procesin e ndryshimit të emrit brenda disa muajsh kur të vendosni se nuk ju pëlqen më.

Përdorni emrin e saj të ri sa më shpesh të jetë e mundur – përpiquni të mos përdorni terma të përgjithshëm të përpjekjeve si “e dashura” ose “qenush i mirë”, të paktën për javët e para. Përsëritja është thelbësore!

Kurdoherë që qenushja juaj i përgjigjet emrit të saj të ri, shpërblejeni atë, pavarësisht nëse e ushqeni, luani ose lëvdoni. Sigurohuni që ajo e di që ajo bëri gjënë e duhur duke i kushtuar vëmendje asaj fjale të dhënë.


Kosova In EU

Kosovain.eu është media online e themeluar në vitin 2009. Qëllimi kryesor ishte dhe mbetet informimi i shpejtë, i paanshëm dhe profesional, si një nga shtyllat kryesore të një shoqërie që aspiron integrimin në familjen evropiane.

Kontakti:

Adresa: Rr. “Shaban Polluzha”, Ndërtesa I, Kati 7, Nr.59, 10000 Prishtinë, Kosovë

Tel: + 383 38 71 77 88

Email: info@kosovain.eu


Për ne