Kharchenko: Zgjidhja për Kosovën, me një rezolutë të re të OKB-së

May 9, 2020
Karcenko-01

Ambasadori rus në Serbi, Aleksandar Bocan-Kharchenko, ka deklaruar se një zgjidhje përfundimtare për Kosovën duhet të përcaktohet në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, duke miratuar një rezolutë të re që zëvendëson Rezolutën 1244.

“Vëmendja e vazhdueshme e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara ndaj Kosovës është një nga parakushtet për rregullimin e problemit”, tha Bocan-Kharachenko për gazetën Politika në Beograd.

Serbia ka mbështetjen e Rusisë në organizatat ndërkombëtare për qëndrimin e saj dhe refuzimin për të njohur pavarësinë e Kosovës.

Dialogu në mes Beogradit dhe Prishtinës, i cili duhet të çojë në një marrëveshje juridikisht të detyrueshme për normalizimin e marrëdhënieve, u ndërpre pasi në fund të vitit 2018, Prishtina vendosi taksën 100 për qind ndaj produkteve serbe.

Kosova më 1 prill hoqi taksën 100 për qind dhe vendosi masën e reciprocitetit ndaj Serbisë.


Kosova In EU

Kosovain.eu është media online e themeluar në vitin 2009. Qëllimi kryesor ishte dhe mbetet informimi i shpejtë, i paanshëm dhe profesional, si një nga shtyllat kryesore të një shoqërie që aspiron integrimin në familjen evropiane.

Kontakti:

Adresa: Rr. “Shaban Polluzha”, Ndërtesa I, Kati 7, Nr.59, 10000 Prishtinë, Kosovë

Tel: + 383 38 71 77 88

Email: info@kosovain.eu


Për ne