OSHP: KEK-u anuloi tenderin 300 mijë euro për kritere që s’i kishte kërkuar

May 9, 2020
KEK-01

Mosspecifikimi në dosje të tenderit, se certifikatat për pompa dhe gypa, me të cilët ishte paraparë që të ndërtohej sistemi për kthim të ujit nga liqeni në deponinë e hirit në Mirash në termocentralin “Kosova B” duhet të jenë të prodhuesit të këtyre pajisjeve dhe jo të kompanisë konkurruese, ka bërë që një tender i KEK-ut të kthehet në rivlerësim.

Këtë vendim e ka marrë Organi Shqyrtues i Prokurimit Publik (OSHP), i cili ka vlerësuar se gjatë kësaj procedure KEK-u ka shkelur nenin 62 të Ligjit të Prokurimit Publik, në të cilin është e përcaktuar procedura për përfundim të një aktiviteti të prokurimit, shkruan KOHA.

Vendimi në fjalë e ka obliguar KEK-un që të rivlerësojë këtë procedurë dhe të anulojë njoftimin për anulim të këtij aktiviteti të prokurimit. Vlera e paraparë për këtë tender është 300 mijë euro.

Këtë vendim OSHP-ja e ka marrë pasi që ka aprovuar si pjesërisht të bazuar ankesën e operatorit ekonomik “Diamanti SHP.K- Prishtinë”, lidhur me aktivitetin e prokurimit me titull “Ndërtimi i sistemit për kthim të ujit nga liqeni në deponinë e hirit në Mirash në termocentralin ‘Kosova B’ për trajtim”.


Kosova In EU

Kosovain.eu është media online e themeluar në vitin 2009. Qëllimi kryesor ishte dhe mbetet informimi i shpejtë, i paanshëm dhe profesional, si një nga shtyllat kryesore të një shoqërie që aspiron integrimin në familjen evropiane.

Kontakti:

Adresa: Rr. “Shaban Polluzha”, Ndërtesa I, Kati 7, Nr.59, 10000 Prishtinë, Kosovë

Tel: + 383 38 71 77 88

Email: info@kosovain.eu


Për ne